Friday 3 February 2012

Just cook it!


           Today it's kind of morning, when you wake up very early with a lot of energy and manage to do thousands of things! So did I, woke up at 6 and baked apple turnovers, made with puff pastry. So here's the recipe for you - enjoy cooking!

          Чудесное утро! Сегодня я встала рано-рано и уже успела испечь слойки с яблоками.


 
What we need: 

Puff pastry:

I bought a package with 2 ready-to-bake pastry sheets and took 1. But, of course, you can do it yourself if you can. ;)

Filling*:

1 apple 
Honey
Milled nuts (I had hazelnuts)
Vanilla powder
Ginger powder
Cinnamon powder

1 egg, you'll spread it on the top of turnovers before baking to get them crispy

* There are more versions of fillings, I'll write about them a little bit later.

Нам понадобится: 

Слоеное тесто: 

У нас продаются упаковки с 2 двумя листами готового теста. Для 6 слоек я беру 1 лист. Конечно, можете сделать тесто самостоятельно, если умеете. ;)

Начинка*: 

1 Яблоко
Мед
Измельченные орехи (у меня лесные)
Ванильный сахар
Имбирный порошок
Корица

Также нам понадобится 1 яйцо, мы смажем им слойки перед тем, как они отправятся в духовку.

* На самом деле, существует множетво разных начинок. О двух других речь пойдет чуть позже.

Preparation: 

Cut the apple into small cubes to get something like this:

Приготовление: 

Порежьте яблоки на небольшие кубики, примерно так:

Cut apple

        Then just add honey, nuts and all the rest things and mix it well. But don't put too much honey, 2-3 teaspoons should be enough.

         Затем добавьте к ним мед, орехи и все остальное, хорошо перемешайте.  Не следует брать слишком много меда, так как тогда начинка вытечет. 2-3 чайных ложки достаточно.



         Now cut the pastry sheets into approx. 6 squares, put the filling in the middle, fold it so, that you'll get some kind of a triangle. That's how I do them, you can choose the form you like. :) Spread the egg on the top surface and put the turnovers into the bake oven (heat it till about 180 degrees).

         Теперь порежьте тесто примерно на 6 квадратов, положите начинку на середину, заверните ее на подобие треугольника, ну или как вам понравится. :) Смажьте яйцом и отправляйте на 30 минут в предврительно разогретую до 180 градусов духовку.



           Just 30 minutes and they're done! Enjoy them with a cup of tea or coffee. Today I've made Earl Grey Tea with a touch of milk. Mmm...

          Всего лишь 30 минут и они готовы. Приятного аппетита! Со слойками у меня сегодня чай с бергамотом и молоком. Мммм..

my breakfast




About other fillings:

1. "Baklava-like"
You take milled nuts, honey and some spices. Eat the warm turnovers with some ice-cream then.

2. With cottage cheese
This one isn't sweet. :) You'll need a package of cottage cheese, some herbs (I prefer parsley and dill) and some salt. Mix all the ingredients together and here it is.

Варианты начинок: 

1. "Пахлава"
Возьмите измельченные орхи, смеайте их с медом, корицей и имбирем и подавайте с шариком мороженого.

2. С творожным сыром
Эта несладкая. ;) Упаковку творожного сыра смешайте с травами(мне нравится с петрушкой и укропом) и солью. Хорошенько перемешайте и готово.








No comments:

Post a Comment

Disqus for Le Tour du Monde