Thursday 16 February 2012

Gingerbread hearts

Today I got up at 6 o'clock again. Normally I don't wake up that early,but if I do, know- there's something wrong.
Actually, late in the evening yesterday I realised I can't live without gingerbread cookies anymore. Guess, why I was awake at such an early hour? Right,to bake some gingerbread stuff. :)
And here is the recipe!



What we need:

- 2 glasses flour
- 100g butter
- 1 glass sugar (I've taken brown)
- 1 egg
- 1 teaspoon baking soda
- 3 teaspoons ground ginger
- 1 teaspoon ground cinnamon

Что нам понадобится:
- 2 стакана муки
- 100 г сливочного масла
- 1 стакан сахара
- 1 яйцо
- 1 ч. ложка разрыхлителя
- 3 ч. ложки имбирного порошка
- 1 ч. ложка молотой корицы

How to do:

Heat oven to 180°C.
Mix flour with baking soda, ground ginger and cinnamon.
Cream butter and brown sugar until light and fluffy. Beat in the egg. Add dry ingredients. Then just spread gingerbread batter in the prepared baking pan and sprinkle top lightly with granulated sugar or a cinnamon sugar mixture.

 Как приготовить:

Разогрейте духовку до 180°С.
Перемешайте муку с разрыхлителем,имбирным порошком и корицей.
Взбейте масло с сахаром добела, добавьте яйцо, муку и замесите тесто. Затем раскатайте тесто и вырежьте фигурки разной формы. По желанию можно присыпать сахаром или молотым миндалем.
Покройте противень бумагой для выпекания и  выложите на него печенье.



Bake the gingerbread for 25 to 30 minutes approximately.
Enjoy it!

Выпекайте в разогретой духовке 25-30 минут.
Теперь порадуйтесь вкусному печенью и приятному утру (дню, вечеру)! :)



No comments:

Post a Comment

Disqus for Le Tour du Monde